NL Gratis verzending - BE 5.95 14 dagen bedenktijd Bezorgd binnen 2 werkdagen 97% beveelt ons aan

De beste GPS tracker voor je kat – een top 5

Als je kat vrij in de buurt rond mag lopen dan kan het gebeuren dat hij niet thuis komt op het moment dat je dat wel verwacht. Maar waar moet je zoeken? Met een GPS tracker voor je kat kun je altijd zien waar je kat ongeveer rondloopt. Dat zoekt een stuk makkelijker. GPS trackers voor katten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en prijsklassen Bij Trackyourpet kun je een GPS tracker voor je kat direct online bestellen. We zetten de 5 populairste voor je op een rijtje.

Weencats GPS tracker

De Weencats GPS tracker is heel handig in gebruik. Hij heeft een ingebouwde SIM kaart en is volledig waterdicht. De SIM kaart moet worden geactiveerd, waarna deze verzekerd is tegen verlies en diefstal. Voor het gebruik van deze tracker voor katten is een abonnement nodig. Hiermee kun je je kat onbeperkt in de gaten houden. Je kunt ook achteraf controleren waar je kat geweest is, bijvoorbeeld als je hem ’s nachts naar buiten laat. De batterij gaat 3 tot 4 dagen mee, afhankelijk van hoe intensief je je kat in de gaten wilt houden.

Reptrek Voyage sleutelhanger

Als je kat zich graag in de buurt van zijn huis verstopt dan is de Reptrek Voyage sleutelhanger een goede manier om je kat terug te vinden. Met een druk op de knop gaat er een signaal af zodat je weet waar je kat zich bevindt. Deze tracker kun je ook gebruiken voor je sleutelbos. Er zit wel een nadeel aan: de tracking van je kat verloopt via Bluetooth en reikt maximaal 30 meter. Als je kat meestal verder van huis is dan kun je beter een andere tracker gebruiken om hem bij vermissing terug te vinden. De tracker is wel eenvoudig aan een halsbandje of tuigje vast te maken.

Sama GPS Tracker

Met de handige Sama GPS tracker voor je kat weet je op ieder moment waar je avontuurlijke huistijger uithangt. De tracker bevestig je met klittenband aan het halsbandje van de kat. Door middel van Wifi of Bluetooth kun je de exacte positie van je kat op ieder gewenst moment traceren. De tracker is 100% waterdicht. Een handige optie bij deze tracker is dat je een zone kunt instellen. Als je kat dit gebied verlaat dan krijg je een seintje van de kat tracker. Zo kun je op tijd ingrijpen als je kat te ver van huis gaat.

Apple Tag GPS Tracker

Met de Apple Tag GPS tracker kun je de exacte positie van je kat bepalen. Je kunt deze tracker eenvoudig bevestigen aan een halsbandje. Hij weegt maar 36 gram en is 100% waterdicht dus als je kat van zwemmen houdt dan blijft deze tracker voor je kat gewoon werken. Een groot voordeel is dat je voor het gebruik van deze GPS tracker geen abonnementskosten betaalt. De batterij, die een jaar meegaat, kun je eenvoudig zelf vervangen. Let wel op: Je kunt deze tracker alleen gebruiken in combinatie met een Apple iPhone. De tracker is ook geschikt voor honden, je kunt eenvoudig meerdere trackers in de app instellen, handig dus als je meer huisdieren hebt. De bij te bestellen halsband is af te stellen tot minimaal 20 cm doorsnede. Meet de halsomtrek van je kat om te controleren of de band niet te ruim zit waardoor de kat zijn GPS tracker verliest.

Sinotrack Mini GPS Tracker

Met de Sinotrack Mini GPS tracker kun je je kat overal volgen. Ook als je zelf niet thuis bent, want hij werkt met een app op je telefoon. Ideaal als de oppas je in paniek belt dat de kat zoek is. De SIM kaart werkt met een prepaid systeem en kun je eenvoudig opwaarderen als de data op de kaart is verbruikt. Je krijgt een seintje als er iets niet klopt, bijvoorbeeld als je kat te ver buiten zijn vertrouwde gebied gaat. Als je kat iets verdachts doet qua positie dan wordt er een SMS gestuurd zodat je meteen op de hoogte bent en kunt ingrijpen.

Nog een paar handige weetjes over GPS trackers voor katten

Zorg dat jouw kat geen zwerver wordt

Je kat los buiten laten lopen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Maar wil je toch dat je kat vrij in de buurt kan rondstruinen dan is een GPS tracker voor katten erg handig. Hiermee kun je je kat altijd terugvinden als hij onverhoopt niet meer thuiskomt. Hij kan ziek of gewond zijn, of ergens opgesloten zitten. Met behulp van de tracker kun je zijn locatie zien en je kat snel weer thuis hebben.

Extra kosten bij een GPS tracker

Bij een GPS tracker voor je kat sluit je meestal een abonnement af. Hiermee wordt de SIM kaart in de tracker geactiveerd en kun je overal en altijd zien waar je kat is. Deze kosten verschillen per tracker. Bedenk dat je met dit relatief kleine bedrag per maand veel ellende kunt voorkomen als je kat onverhoopt wegloopt of niet meer thuis komt.

De tracker terugvinden als je kat hem verliest

Komt je kat onverhoopt thuis zonder de tracker dan kun je die in veel gevallen terugvinden door de app te raadplegen. Die zal je immers vertellen waar de tracker zich bevindt. Bij sommige systemen kun je de tracker verzekeren zodat je gratis een nieuwe krijgt als deze onvindbaar blijkt.

Is het niet gevaarlijk voor mijn kat om een tracker te dragen?

De trackers voor katten zijn klein en compact. Ze zitten aan een halsbandje dat is voorzien van een veiligheidssluiting zodat je kat zich er niet aan op kan hangen, dan schiet het bandje los. Sommige trackers kunnen je bovendien een seintje geven als het welzijn van je dier in gevaar is zodat je snel hulp kunt bieden.