NL Gratis verzending - BE 5.95 14 dagen bedenktijd Bezorgd binnen 2 werkdagen 97% beveelt ons aan

De 5 beste GPS trackers voor je hond

In Nederland moet je je hond altijd aanlijnen als je met hem uitgaat. Maar toch kan je hond zoekraken, bijvoorbeeld in een losloopgebied of als hij uit je tuin of huis ontsnapt. Dan is een halsband met GPS tracker voor je hond heel handig. Daarmee kun je snel en gemakkelijk de exacte locatie van je hond bepalen zodat je gericht kunt zoeken en je trouwe viervoeter hopelijk snel weer veilig thuis is We geven je 5 alternatieven als je overweegt een GPS tracker voor honden aan te schaffen.

Weenect Dogs GPS Tracker

Met de Weenect Dogs GPS Tracker kun je je hond altijd en overal terugvinden, want er is geen afstandsbeperking. Je kunt ook achteraf zien waar je hond is geweest en hoeveel beweging hij bijvoorbeeld op een dag heeft gehad. De tracker is waterdicht De app is beschikbaar voor zowel een Android als Apple smartphone. De SIM kaart in de tracker activeer je met een abonnement. De batterij gaat circa 72 uur mee en kun je bijvoorbeeld ’s nachts opladen zodat je je hond de volgende dag weer in de gaten kunt houden. Deze tracker is bij uitstek geschikt voor grotere honden omdat hij van een wat groter formaat is.

Invoxia Huisdier GPS Tracker

De handige Invoxia Huisdier GPS Tracker is klein en compact en eenvoudig te bevestigen aan de halsband van je hond. Hij heeft geen SIM kaart en werkt dus niet met een abonnement. Als je je hond kwijt bent dan activeer je de tracker en krijg je binnen enkele minuten de locatie te zien waar je hond zich bevindt. De batterij gaat in de inactieve modus een maand mee. Je kunt deze tracker ook zo instellen dat hij een signaal geeft als je hond het huis of de tuin verlaat. De tracker is waterdicht en blijft dus ook prima werken als je hond een duik neemt in een sloot of plas.

Apple Tag GPS Tracker

Voor gebruikers van een iPhone is de Apple Tag GPS tracker een ideale tracker voor je hond. Je gebruikt hem in combinatie met een app op je telefoon en betaalt geen maandelijkse abonnementskosten. Je kunt snel zien waar je hond is als hij uit zicht is verdwenen en op die manier gericht zoeken. De app is geschikt om meerdere dieren te tracken, deze tracker is ook verkrijgbaar in een set van 4. Deze honden tracker is waterdicht en weegt slechts 36 gram. Hij is eenvoudig aan de halsband van je hond te bevestigen. De bijbehorende halsband kun je afstellen tussen 20 en 40 cm halsomvang..

Sama Honden GPS Tracker

De Sama Honden GPS Tracker werkt zowel met Bluetooth, Wifi als GPS. Op die manier kun je je hond op ieder moment in de gaten houden. Je kunt op ieder moment de locatie van je hond controleren. Als er iets niet klopt kan de tracker dit doorgeven zodat je je hond te hulp kunt schieten als hij een probleem heeft. De batterij gaat zo’n 30 dagen mee, afhankelijk van hoe intensief je de honden tracker gebruikt. De batterij is oplaadbaar en hoef je dus niet steeds te vervangen. De tracker bevestig je eenvoudig met klittenband aan de halsband van je hond. Als je hond buiten zijn ‘veilige zone’ gaat, bijvoorbeeld je eigen erf, krijg je direct een waarschuwing zodat je hem snel weer naar huis kunt halen.

Mr Safe Smart Pet Tracker

Met de Mr Safe Smart Pet Tracker kun je de locatie van je hond altijd traceren. Je kunt gebied instellen waar je hond mag komen, gaat hij buiten die ‘veilige zone’ dan krijg je direct een melding op je telefoon zodat je de hond tot de orde kunt roepen. Deze optie is ideaal voor honden die op eigen terrein vrij rond mogen lopen maar niet daarbuiten mogen komen. De tracker kun je eenvoudig losklikken en opladen, dit duurt circa twee uur en kun je natuurlijk ook prima ’s nachts doen. Als de tracker voornamelijk in de stand-by stand staat gaat de batterij zo’n 7 dagen mee.

Meer informatie over de GPS tracker voor honden

Het gebruik van de GPS tracker voor honden

Lees de instructies goed door om de honden tracker in te stellen. Bevestig hem vervolgens aan de halsband van je hond. Installeer de app op je smartphone, de meeste trackers hebben een app voor zowel Android als iOS smartphones.

Waarom is een GPS tracker voor mijn hond handig?

Wanneer je je hond uitrust met een GPS tracker kun je hem altijd snel terugvinden. Ideaal als je je hond tijdens het uitlaten uit het oog verliest of als hij per ongeluk het huis of de tuin uit glipt en het meteen op een lopen zet. En uiteraard kan een tracker ook heel nuttig zijn als iemand je hond wil stelen.

Mijn hond is gechipt heb ik dan toch een tracker nodig?

Vrijwel iedere hond in Nederland is voorzien van een identificatiechip. Maar hiermee kun je je hond niet volgen. De chip is alleen handig als je hond is weggelopen en bijvoorbeeld door de Dierenambulance wordt gevonden. De chip kan dan worden uitgelezen en aan de hand van de geregistreerde gegevens wordt de eigenaar gebeld.